PR:Ympäristötuhon kustannukset eivät vähene tekemällä uutta vahinkoa

From Nuclear Heritage
Jump to: navigation, search

Tiedote 15.11.2013 / Stop Talvivaara - kansanliike vesistöjen puolesta


Ympäristötuhon kustannukset eivät vähene tekemällä uutta vahinkoa

Ympäristövaliokunta järjesti avoimen kokouksen kaivostoiminnasta Helsingissä torstaina 14.11.2013. Stop Talvivaara -liike hämmästelee Talvivaaran kaivosyhtiön tuotevastuuasiantuntija Tuomas Vanhasen lausuntoa tilaisuudessa. Vanhasen mielestä toiminnan lopettaminen yhtäkkiä ja jätekasojen peittäminen johtaisi siihen, että ympäristöhaitoista eroon pääseminen voisi kestää jopa sata vuotta.

  • Pitäisi olla jonkunlainen tuotevastuu myös lausuntojen suhteen, kommentoi lausuntoa ammattikalastaja Raimo Tervonen. - Jos neljässä vuodessa on pilattu useita järviä ja jokia, miksi meidän pitäisi uskoa, ettei pilaantumista tapahdu tulevaisuudessa.
  • Näiden jo tapahtuneiden ympäristötuhojen korjaaminen on aloitettava heti, muuten saasteet leviävät alavirtaan. Ei voida odottaa vuosikymmeniä.

Stop Talvivaara-liike katsoo että konkurssiakin pahempi uhkakuva on kaivoksen toiminnan jatkaminen. Se ei vähentäisi veronmaksajien taakkaa, vaan lisäisi sitä.

Kts. kalastaja Rami Tervosen terveiset Talvivaaran lobbareille:


mediadesk AT stoptalvivaara.org[1]
http://www.stoptalvivaara.org


  1. For protection against automatical email address robots searching for addresses to send spam to them this email address has been made unreadable for them. To get a correct mail address you have to displace "AT" by the @-symbol.

Personal tools
Emergency Alert