Gathering for Anti-nuclear Activists in Kajaani 2009

From Nuclear Heritage
Jump to navigationJump to search

Invitation flyer for the meeting
Schedule of the Uranium mining seminar (as part of the uranium gathering)

Kaivosseminaariin ja uraanitapaamiseen Kajaanissa 14.-15.11.

Kainuun luonnonsuojelupiiri järjestää Kajaanissa viikon päästä la-su 14.-15.11. kaksiosaisen kaivosaiheisen teemakokonaisuuden. Ensin lauantaina on kaivosseminaari Kajaanin kaupunginkirjaston Kalevala-salissa klo 9.45-14.00. Tilaisuuden vetäjänä toimii Antti Lankinen. Puhujat: Kari Pääkkönen Kainuun ympäristökeskuksesta, Ilkka Lantto Kaivannaisteollisuusyhdistyksestä, Martti Palviainen Kainuun Edusta puolustavat kaivosteollisuutta, kriittisempiä äänenpainoja esittävät Sotkamon kunnanhallituksen pj Aimo Korhonen, Pohjois-Karjalan uraaniliikkeen Markku Aho ja SLL:n Tapani Veistola. Lopuksi on vielä paneelikeskustelu, johon osallistuvat (näillä näkymin) kaikki alustajat. Luvassa varmasti mielenkiintoista keskustelua kaivosasioista, painottuen erityisesti Kainuun tilanteeseen, jossa kaivannaisteollisuudesta odotetaan uutta elinkeinoelämän tukijalkaa. Miten käy luonnon jos kaikki kaavaillut suunnitelmat toteutuvat?

Lounaan jälkeen on uraanikaivosten vastainen kynttilämielenosoitus Raatihuoneentorilla.

Uraanitapaamisessa käydään läpi sitä mikä on tilanne kaivosvaltausten suhteen eri paikkakunnilla ja mietitään tulevaa toimintaa. (Erityisesti olisi suotavaa että kainuulaisia olisi mukana sankoin joukoin, nyt kun tapaaminen lopultakin saatiin Kajaaniin. Kainuussa ei vielä ole esiintynyt mitään huomattavaa uraanikaivosvastaisuutta, mikä minusta on huolestuttavaa. Tämä on pantu varmasti myös kaivosyhtiöissäkin merkille.)

Uraanitapaaminen tapahtuu Sopentuvalla 50 km Kajaanista etelään. Lähtö klo 16.00 kimppakyydein ja tarvittaessa minibussilla. Katso ohjelma oheisesta liitteestä. Hinta uraanitapaamiseen 15 € kattaa ruokailut (päivällinen, iltapala, aamiainen, lounas, kahvit) ja majoituksen. Paikalla on kokki omasta takaa! Mukaan kannattaa ottaa makuupussi. Sopentuvalla on vuoteita n. 40 kpl. Talo on Iso-Soppi-järven rannalla. Sauna yms. löytyy. Ekologisin periaattein toimiva leirikeskus jossa puulämmitys, kaasuhella, aurinkopaneelilla tuotettu sähkö. Ks. lisätietoja paikasta http://www.kriminaalihuolto.fi/15273.htm. Päivät päättyvät sunnuntaina klo 14 jolloin lähtö takaisin Kajaaniin.

Olisi hienoa jos jokaiselta uraanipaikkakunnalta olisi edustus tapahtumassa niin että voitaisiin päivittää tilannekatsaus koko Suomen osalta! Siksi lähetän tämän viestin kaikille tiedossani oleville uraaniliikkeiden toimijoille. (Joillekin tulee valitettavasti useampaan kertaan, pahoittelen). Tarkoitus on että lauantai-iltana käydään läpi eri paikkakuntien kuulumiset pohjustuksena sunnuntain sessiolle.

Ilmoittautuminen minulle pikaisesti! Ilmoita myös ruoka-ainerajoituksesi ja kerro tarvitsetko kyydin Sopentuvalle ja takaisin tai voitko itse tarjota kyydin jollekin muulle.

Liitteenä julisteet pdf:nä molemmista tapahtumista.

TÄTÄ VIESTIÄ SAA LEVITTÄÄ!

Ystävällisin terveisin

Tarja LeinonenTarja Leinonen
Toiminnanjohtaja
Kainuun luonnonsuojelupiiri ry.
Vienankatu 7, 87100 Kajaani
050-552 4426, skype: kainuunpiiri
tarja.leinonen AT sll.fi[1]
http://www.sll.fi/kainuu


  1. For protection against automatical email address robots searching for addresses to send spam to them this email address has been made unreadable for them. To get a correct mail address you have to displace "AT" by the @-symbol.