PR:Peruutan ehdokkuuteni eduskuntavaaleissa

From Nuclear Heritage
Jump to navigationJump to search

Tiedote 4.2.2015


Toisin kuin viime keväänä eurovaalien jälkeen ilmoitin, en ole ryhtymässä eduskuntavaaliehdokkaaksi kevään vaaleissa.

Vallallaoleva suuren rahan palvonta ja strateginen näköalattomuus, eivät anna mielekästä mahdollisuutta kaltaiselleni ehdokkaalle.

Jos ei pystytä katsomaan juurikaan paria kvartaalia pidemmälle, ei myöskään voida väistellä niitä karikoita ja ongelmia, joita on tulossa. Ikäväkyllä myös ilmaisunvapaus on kaventunut ja ulko- ja turvallisuuspolitiikan kritiikkia rajoitetaan leimaamalla kriitikot putinisteiksi ja trolleiksi. Mediapaine tuo mieleen ajan jolloin metsäpolitiikkamme kriitikot estoitta leimattiin maanpettureiksi ja epäisänmaallisiksi.

Tällä hetkellä Suomi on ajopuu geopoliittisissä virtauksissa, eikä näytä siltä, että muutosta olisi tulossa eduskuntavaaleissa.

Yksi syy tilanteen vaikeuteen johtuu myös marginaalissa olevista muutosvoimista itsestään. Niinkauan kuin pienpuolueet eivät kykene löytämään yhteisiä tavoitteita ja kokoamaan voimiaan, Suomen syriza-ilmiötä ei ole odotettavissa.

Jatkan yhteiskunnallista toimintaani kansalaisliikkeissä ja dokumentaristina. Kevään aikana keskityn leikkaamaan dokumenttielokuvaa Talvivaarasta kansalaisten ja alueen ympäristön näkökulmasta.

terveisin


Hannu Hyvönen
p. +358 442003654