PR:Suuradressi kaivoksen sulkemiseksi Stubbille Talvivaarassa

From Nuclear Heritage
Jump to navigationJump to search

Tiedote 13.11.2014 / Stop Talvivaara -kansanliike vesistöjen puolesta


50000 nimeä sulkemista vaativassa adressissa

Onko pääministerillä aikaa kansanliikkeelle?

Pääministeri Alexander Stubb, elinkeinoministeri Jan Vapaavuori, ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen ja työministeri Lauri Ihalainen vierailevat Talvivaara Sotkamo Oy:n kaivoksella Sotkamossa perjantaina 14. marraskuuta.

Vierailunsa aikana ministerit kiertävät Talvivaaran kaivoksen alueella ja tapaavat kaivoksen henkilöstön sekä konkurssipesän edustajia. Lisäksi ministerit tapaavat Kainuun ELY-keskuksen, TE-toimiston, Sotkamon kunnan ja Kajaanin kaupungin sekä Kainuun liiton edustajia.

Paikallisia asukkaita, luonnonsuojeluväkeä ja Stop Talvivaara- liikettä ei ole kutsuttu.

Stop Talvivaara- liikkeen kansalaisadressissa on paraikaa rikkoontumassa 50000 allekirjoittajan rajapyykki ja kansanliike on päättänyt käydä luovuttamassa adressin ministerivierailua johtavalle pääministeri Aleksanteri Stubbille Sotkamossa tai Kajaanissa.

  • Perjantain vierailu keskeisten ministereiden kanssa on nimenomaan tarkoitettu kuuntelua ja oppimista varten, jotta kaikki oleelliset asiat osataan ottaa huomioon tilanteen jatkohoidossa”, toteaa pääministeri Alexander Stubb Valtioneuvoston tiedotteessa.

Stop Talvivaara- liike kannattaa tätä lähtökohtaa, mutta korostaa, että on viisasta valita kuunneltavien joukko sulkematta ovia kriitikoilta. -Jos ei haluta kuulla kaikkia näkökulmia, kyse on vain poliittisesta teatterista, jossa ministerit kokoontuvat kuuntelemaan itkuvirsiä kaivoksen pelastamisen puolesta, sanoo Hannu Hyvönen Stop Talvivaara- liikkeestä.

  • Kaivoksen toiminnan jatkaminen ei ole Kainuun pelastus vaan sen tuho. Mitä kauemmin kaivosta yritetään jatkaa, sitä suuremmaksi koituu myös veronmaksajien lasku.

Valtioneuvoston kanslia ei ole vielä vastannut kansanliikkeelle mahdollisuudesta luovuttaa adressi pääministeri Stubbille. Liike aikoo jatkaa nimienkeräystä kunnes kaivos päätetään sulkea.Lisätietoja: pääministerin erityisavustaja Suvi Aherto, p. +358 50 349 6121

Heikki Simolan esitys: Onko Talvivaara malmikaivos?

Lähetystö - videodokumentti kaivosliikkeiden eduskuntavierailusta 23.10.2014