PR:Vapaa julkaistavaksi heti

From Nuclear Heritage
Jump to navigationJump to search

Lehdistötiedote 1.7.2010


Vapaa julkaistavaksi heti

"Ahneudella paskainen loppu"- banderollein varustautuneet ydinvoiman vastustajat buuasivat ja heittelivät paperilappusia eduskunnan lehterillä vastalauseena eduskunnan päätökselle 2 uudesta ydinreaktorista

Ryhmä eduskuntatalon lehterillä mieltä osoittaneita ydinvoiman vastustajia heitti maapallon muotoisia paperilappusia buuauksien ja iskulauseiden saattelemina vastalauseena kansanedustajien tänään tekemälle ydinvoimapäätökselle. "Ahneudella paskainen loppu" luki mielenosoittajien banderollissa. Tarna Kannisto, yksi mielenilmauksen osanottaja, kertoo tempauksen syistä: "Käskin kansanedustajia häpeämään! Ydinvoimaäänestyksen valmisteluprosessi on ollut farssi. Päätöksellä ei ole mitään moraalista perustaa, se vain osoittaa, kuinka röyhkeä ja vaikutusvaltainen teollisuudenala ydinvoiman tuotanto on. Nyt kyse ei ole vain uusien ydinvoimalupien torppaamisesta, vaan koko teollisuudenala on saatava pysäytettyä. Elokuussa otan osaa myös Olkiluodon sulkemistempaukseen.”

”Suomen eduskunnan tänään tekemä päätös toimia kumileimasimena Suomen hallituksen ehdotukselle rakentaa lisää ydinvoimaa sitoo Suomen vanhentuneeseen ja vaaralliseen energiantuotantomuotoon. Suomen elinkeinorakenne kietoutumaan väistämättä ydinsähkön tuotannon, jätteen varastoinnin ja ydinpolttoaineen raaka-aineen, uraanin, tuotannon ympärille. Ydinvoiman tuottamat voitot valuvat suuryrityksille, kun taas saastumisen seuraukset kantavat tavalliset kansalaiset. Kun päättäjät eivät osaa toimia yleistä etua ajatellen, on kansalaisten aika toimia. Elokuun 28.päivänä ydinvoiman vastainen liike sulkee Olkiluodon tiet. Tempaus tulee olemaan esimerkki siitä, kuinka ihmiset voivat rohkaistua ja vaikuttaa omaa elämäänsä muokkaaviin poliittisiin valintoihin”, kertoi Laura Luonua, toinen eduskuntatalon lehterillä mieltä osoittaneista aktivisteista.

Eduskuntatalon edessä oli koolla ydinvoiman vastustajia myös muista Euroopan maista. He tukivat eduskuntatalon sisällä tehtyä tempausta. "Valko-venäläiset ovat kärsineet suuresti Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta. Valkovenäläisille ydinvoima tarkoittaa vakavia riskejä, sillä kansamme on jo saanut suuren annoksen radionuklideja ja säteilyä. Tiedämme että ydinsaaste ei kunnioita kansallisia rajoja, vaan voi kulkeutua satoja ja tuhansia kilometrejä. Kokemukset Tshernobylistä ja muista ydinonnettomuuksista osoittavat, että ydinvoima on vaarallinen jäänne menneisyydestä.", Tatiana Novikona, Valko-Venäjän ydinvoiman vastaisesta liikkeestä, sanoo. "Suomi näyttää jälleen huonoa esimerkkiä maailmalle. Ydinvoimalat ovat pommeja, jotka väliaikaisesti tuottavat sähköä. Suomi pitää tämän vaarallisen koneiston toiminnassa!", jatkaa Falk Beyer, saksalainen ydinvoiman vastustaja.

Yli kaksikymmentä suomalaista ja eurooppalaista ydinvoiman vastaista ryhmää ja järjestöä on ilmoittanut tukevansa Olkiluodon ydinvoimalan sulkemistempausta 28.elokuuta 2010.


Yhteystiedot:


--

Nuclear Heritage Network
WebSite: http://nuclear-heritage.net
E-Mail: contact AT nuclear-heritage.net[1]

Tämä on "Nuclear Heritage Networkin" tiedote. Se on kansainvälinen ydinvoimaa vastustavien kansalaisaktiivien verkosto. Tämä epämuodollinen liitto tukee maailmanlaajuista ydinvoiman vastaista työtä. Verkostolla ei ole tunnusta, yhteistä mielipidettä ja edustajia. Kaikki verkoston aktiivit puhuvat omasta tai edustamansa järjestön puolesta.


  1. 1.0 1.1 For protection against automatical email address robots searching for addresses to send spam to them this email address has been made unreadable for them. To get a correct mail address you have to displace "AT" by the @-symbol.