PR:ATOMIC BALTIC network: Samler anti-atomkraftkampen i Østersøregionen

From Nuclear Heritage
Revision as of 09:59, 12 January 2016 by ATOMI (talk | contribs) (+cat)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigationJump to search


pressemeddelelse
Mandag 16 december, 2013
- Til øjeblikkelig offentliggørelse -


ATOMIC BALTIC network:

Samler anti-atomkraftkampen i Østersøregionen

Østersøen, "Atomic Threats In The Baltic Sea Region" (ATOMIC BALTIC) netværket/projektet samler anti-atomkraftinitiativer i Østersøregionen. Projektet giver deltagerne mulighed for at organisere protester mod planlagte nye atomkraftværker, og at blive en del af et nyt netværk der skal styrke anti-atomkraftkampen. Kunstnere og aktivister vil udveksle viden og støtte med hinanden og blive inspirerede til mere effektive tiltag.

Den 8-14 december 2013, fandt projektets andet arbejdsmøde sted i Döbeln, Tyskland. I løbet af mødet fortsatte mødedeltagerne deres research om atomkraftanlæg i Østersøregionen. Resultatet af arbejdet vil være en referencebog indeholdende en kort oversigt over samtlige atomkraftværker i regionen, med kontaktinformationer til aktive anti-atomkraftgrupper og links til hjemmesider af både atomkraftkritikere og -operatører. Andre projektaktiviteter inkluderer udarbejdelse og distribution af flyers, netværksmøder, gadeaktioner, offentlige diskussioner og udstillinger.

ATOMIC THREATS IN THE BALTIC SEA REGION netværket/projektet er et forsøg på at forene lokale, regionale og internationale initiativer, organisationer og enkeltpersoner der kæmper mod udbredelsen af atomkraft overalt omkring Østersøen. Det er en direkte reaktion på den aktuelle situation i regionen. Østersøen er det hav med størst radioaktiv forurening i verden. Det var konklusionen allerede i 2007- rapporten fra Helsinki-kommissionen – en mellemstatslig organisation for landene omkring Østersøen. Deres forskere påviste, at koncentrationen af menneskeskabt stråling i Østersøen er den højeste set i forhold til noget andet vandområde i verden. sammenlignet med det nordøstlige Atlanterhav og Nordsøen, er koncentrationerne af Cæsium -137 for eksempel henholdsvis 40 og 10 gange højere i Østersøen.

En anden grund til netværkets opståen, er planerne om at bygge nye atomkraftværker i flere projektlande. Et eksempel er det finske Hanhikivi Cape, et miljømæssigt værdifuldt og beskyttet naturområde udvalgt af Fennovoima til opførsel af et yderligere atomkraftværk. Efter at kombinerede protester i Finland og Tyskland tvang den tyske atomkraftgigant EON til at forlade projektet, hoppede russiske Rosatom på vognen. I mellemtiden har en række organisationer og initiativer i Sverige, Rusland, Tyskland, Finland og andre lande arrangeret kampagner for at levere det endelige slag mod atomkraftsindustriens nye byggeplaner.

"Bekymrede borgere omkring Østersøen udfordrer pro-atomkraft politikere og industrien. Forbundet gennem internationale netværk, vil vi stoppe den nukleare lobby fra at true vores sundhed, miljø og fremtidige generationer", udtaler Falk Beyer, en af aktivisterne fra ATOMIC BALTIC netværket/projektet. "Atomkraftindustrien opererer globalt - modstanden mod deres dødbringende virksomhed bliver også mere international. Fremover kan anti atomkraft aktivister dele viden og ressourcer internationalt, og de behøver ikke at lave dobbeltarbejde mere. Kampagner og aktioner vil multiplicere deres virkning gennem koordinerede arrangementer der kan presse den nukleare lobby mere end regionale handlinger. Hver lille lokal gruppe kan støtte den internationale kamp, organisere informationsarrangementer og gadeaktioner på stedet."

Projektet startede i august 2013 og vil fortsætte i hvert fald indtil udgangen af 2014. En oversigt over projekter, arrangementer og kampagner, kan ses på hjemmesiden for ATOMIC BALTIC netværket/projektet: http://atomicbaltic.nuclear-heritage.net


Kære redaktør !
Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål, vil lave interviews, have baggrundsinformation eller foto materiale fra anti-atomkraft aktioner i Østersøregionen, via fastnet telefon +49 3431 5894177 eller e-mail til "media snabel-a nuklear-heritage.net"[1]. Du kan også besøge hjemmesiden for "Atomic Threats In The Baltic Sea Region" projektet: http://atomicbaltic.nuclear-heritage.net


--

Nuclear Heritage Network
Am Bärental 6
D-04720 Döbeln
TYSKLAND

website: http://nuclear-heritage.net
email: contact snabel-a nuklear-heritage.net[1]

telefon: +49 3431 5894177

Skype: projekthaus.mannsdorf
(kun tilgængelig indenfor kontortid)

Jabber/XMPP: network.office - domain: jabber.ccc.de
(kun tilgængelig indenfor kontortid)

åbningstider: onsdage 14-16 CET


Denne pressemeddelelse er udsendt af "Nuclear Heritage Network", der er et internationalt netværk af anti-atomkraft aktivister. Denne uformelle alliance støtter det verdensomspændende anti- atomkraftarbejde. "Nuclear Heritage Network" er ikke et mærke, har ingen standardholdning og ingen repræsentanter. Alle aktivister fra netværket taler på egne vegne eller for de grupper, de repræsenterer.


  1. 1.0 1.1 For protection against automatical email address robots searching for addresses to send spam to them this email address has been made unreadable for them. To get a correct mail address you have to displace "AT" by the @-symbol.