PR:Stop Talvivaara-mielenosoitus ja kansalaisten kaivoskarnevaali perjantaina 8.3.2013 Talvivaaran ylimääräisen yhtiökokouksen yhteydessä

From Nuclear Heritage
Revision as of 21:45, 14 March 2013 by Falk (talk | contribs) (Protected "PR:Stop Talvivaara-mielenosoitus ja kansalaisten kaivoskarnevaali perjantaina 8.3.2013 Talvivaaran ylimääräisen yhtiökokouksen yhteydessä": spam protection (‎[edit=autoconfirmed] (indefinite) ‎[move=autoconfirmed] (indefinite)))
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigationJump to search

Tiedote 4.3.2013
http://www.stoptalvivaara.org/fi/tiedote04032013.html


Stop Talvivaara-mielenosoitus ja kansalaisten kaivoskarnevaali perjantaina 8.3.2013 Talvivaaran ylimääräisen yhtiökokouksen yhteydessä

Mielenosoitus käynnistyy Finlandia-talon ulkopuolella 8.3.2013 klo. 8.30 alkaen. Mannerheimintie 13 e, 00100 Helsinki.

Talvivaaran ylimääräinen yhtiökokous kokoontuu 8.3.2013 päättämään yhtiön kannalta ratkaisevasta osakeannista. Lähijärvien puhdistus on laiminlyöty. Laajojen vesialueiden lisäsaastutus ja kalakuolemia aiheuttava happamoituminen uhkaa. Talvivaaran kaivosyhtiö ei kykene tuottamaan metalleja ilman vesistöjen pilaamista, ja nyt jatkuvaa ympäristötuhoa rahoittamaan halutaan etenkin valtion sijoitusyhtiö Solidium ja eläkerahastot. Mielenosoituksella vaaditaan kaivoksen hallittua alasajoa ja ympäristötuhojen korjaamista, sen sijaan että julkisia varoja ohjattaisiin yhtiöön jonka saastuttamisen ja lupaehtojen rikkomisen kierre pahenee koko ajan. Koko kaivoksen toimintaidea, bioliuotukseen perustuva avolouhos vedenjakaja-alueella on täysin kestämätön ja osoittautunut äärimmäisen suuria kemikaalipäästöjä ja valtavasti jätevettä tuottavaksi teknologiaksi. Vastuullisten rahoittajien tulee vaatia ympäristötuhon estoa, ei sen lisäämistä.

Mielenosoitus käynnistyy Finlandia-talon ulkopuolella klo. 8.30 alkaen.
Mannerheimintie 13 e, 00100 Helsinki.

OHJELMA - 8.3.2013:

  • klo 8.30 - Kokoontuminen Finlandia-talon edustalle jossa mielenosoitus jatkuu n. 12.00 saakka.
  • klo 13.45 - Kokoontuminen Eduskuntatalolle
  • klo 14.00 - Mielenosoitus-kaivoskarnevaali kulkue lähtee liikkeelle Eduskuntatalolta, reitti ilmoitetaan myöhemmin.
  • klo 16.00-17.00 - Kulkue palaa, kansalaisfoorumi Eduskuntatalon edessä

Tervetuloa! Omat soittimet, kyltit ja banderollit mukaan! Tilaa puheille, soitolle, laululle, tanssille, katuteatteri- ja karnevaaliesityksille.


ILTAOHJELMA - 8.3.2013:

  • Tukikonsertti ja Kansanjuhla vesistöjen puolesta klo 19-01
  • Ravintola Karelia, Karjalatalo, Käpylänkuja 1. Helsinki.

Liput 10 Eur, kannatuslippu 24 Eur.
Huippuesiintyjiä räpistä rockiin ja reggaesta kansanmusiikkiin:
Paleface & Matre, DJ Paleface, Bye Mandu, Wedding Crashers, The Studets, Veera Voima, Duo Hurme, Rauhatäti, J. Kumpulainen & Band, Fiskillers, Zero Drama.


Torstai 7.3.2013 - Lehdistö/tiedotustilaisuus, seminaari klo 18-21 GLORIA, Pieni Roobertinkatu 12, Helsinki. Alustajat kertovat Talvivaaran tilanteesta. Puhujat varmistuvat myöhemmin.

Musiikkia: "Tuima" sekä duo "Fueye Trinador".

Mielenosoituksen ja kaivoskarnevaalin tarkentuneesta ohjelmasta tiedotetaan erikseen.

Lisätietoa, linkkejä päivitetään ohjelman tarkentuessa:

Viimeisimpiä uutislinkkejä:

Uudessa ympäristölupahakemuksessaan kaivosyhtiö haluaa saada rajoittamattoman oikeuden laskea vesiä pois kaivosalueelta.

HS 3.3.2013:

Suomen Luonto 2/2013: Vahtikoira: Talvivaaran menetetty luotto

YLE: Raportti: Talvivaaran aineiden yhteisvaikutus on riski - vaikutuksia ei vielä tiedetä:  1. For protection against automatical email address robots searching for addresses to send spam to them this email address has been made unreadable for them. To get a correct mail address you have to displace "AT" by the @-symbol.