PR:Vapaavuori oikeassa Solidiumin arvostelussa - Miksi vastuulliset ministerit vaikenevat?

From Nuclear Heritage
Revision as of 18:35, 14 December 2013 by Falk (talk | contribs) (Created page with "'''Tiedote 19.11.2013 / Stop Talvivaara - kansanliike vesistöjen puolesta'''<br/> '''''Vapaavuori oikeassa Solidiumin arvostelussa''''' == <big><big>Miksi vastuulliset mini...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigationJump to search

Tiedote 19.11.2013 / Stop Talvivaara - kansanliike vesistöjen puolesta


Vapaavuori oikeassa Solidiumin arvostelussa

Miksi vastuulliset ministerit vaikenevat?

Stop Talvivaara-liike ihmettelee kehitys- ja omistajaohjausministeri Haaviston matalaa profiilia.

  • Nyt tarvittaisiin omistajaohjauksesta vastaavan ministerin reaktioita. Miksi valta asiassa on luisunut kokonaan elinkeinoministerille?

Stop Talvivaara - liike muistuttaa, että kaivoksen talouskriisin lisäksi menossa on myös vakava ympäristökriisi. Talvivaaran kohtalo kuuluu myös ympäristöministeriön tontille. Pelkästään ympäristösyistä kaivos olisi tullut sulkea jo aiemmin.


Vapaavuori oikeassa solidiumin arvostelussa

Stop Talvivaara-liike on samaa mieltä Jan Vapaavuoren kanssa Solidiumin passiivisuudesta. Kansanliike lähestyi Solidiumia jo vuosi sitten ja varoitti kaivoksen toiminnan ongelmista ja vaati bioliuotuksen toimivuuden selvittämistä ennenkuin valtion rahoja investoidaan kaivokseen.

Perusteltu vaatimus ohitettiin ja Solidium haaskasi yli 200 miljoonaa euroa. Tämä on anteeksiantamatonta passiivisuutta.


Linkit:

Kansanliikkeen avoin kirje Heidi Hautalalle ja Solidiumin hallitukselle

22.01.2013:
Valtion varoja ei tule suunnata taloudellisesti kannattamattoman kaivoksen toiminnan jatkamiseen:

19.11.2013 Talouselämä: "Onko tässä mieltä ja järkeä?" HS: Vapaavuori arvostelee Solidiumin passiivisuutta Talvivaara-asiassa

19.11.2013 Talouselämä: Solidiumin Järvinen puolustautuu: ”Olemme käyttäneet kaikki mahdolliset keinot Talvivaaran tilanteen ratkaisemiseksi”


http://www.stoptalvivaara.org