PR:Case Pyhäjoki julkaisi ohjelmansa

From Nuclear Heritage
Jump to navigationJump to search

Mediatiedote 16.7.2013


Case Pyhäjoki julkaisi ohjelmansa

'Case Pyhäjoki - Taiteellisia tulkintoja ydinvoimasta' on poikkitaiteellinen ja -tieteellinen tutkimusmatka Pyhäjoella, Pohjois-Pohjanmaalla 1.-11.8.2013. Se kokoaa yhteen taiteilijoita ja tutkijoita. Case Pyhäjoen kaikille avoin, ilmainen ohjelma sisältää luentoja, esitelmiä ja työpajan. Luennoitsijat ovat sekä suomalaisia että kansainvälisiä tutkijoita, jotka käsittelevät ydinvoimaan ja energiantuotantoon liittyviä teemoja eri näkökulmista. Rakenna säteilymittari -työpaja taas keskittyy tee-se-itse rakentamiseen sekä luonnon ja ihmisen aiheuttaman radioaktiivisen säteilyn omatoimiseen mittaamiseen. Työpajassa opettavat taiteilijat Erich Berger ja Martin Howse. Luennot ja työpaja järjestetään Pyhäjoen lukiossa.

  • Säteilymittarin rakentaminen on jännittävää, mutta vielä mielenkiintoisempaa on päästä mittaamaan säteilyä eri paikoissa niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Aiomme tehdä useamman mittausretken, kertoo Erich Berger.

Case Pyhäjokeen osallistuvat taiteilijat työskentelevät Pyhäjoella viikon ajan. Tämän työskentelyn tuloksia esitellään Parhalahden koululla sunnuntaina 11.8. klo 14 alkaen. Luvassa on mm. ääniteos venematkasta Hailuodosta Pyhäjoelle, jonka kapellimestarina toimii japanilainen taiteilija Ryoko Akama.

Suomen kuudes ydinvoimala aiotaan rakentaa Pyhäjoen Hanhikiven niemelle. Case Pyhäjoki -projektin tarkoituksena on etsiä taiteen ja tieteen näkökulmia Pyhäjoella tapahtuvaan suureen muutokseen, jonka ydinvoimalan mahdollinen rakentaminen aiheuttaa sekä tätä kautta pohtia myös energian tuotantoa ja kulutusta maailmassa.

Ohjelman, lisätietoja osallistuvista taiteilijoista ja tutkijoista sekä Case Pyhäjoen järjestäjistä löydät verkkosivulta casepyhajoki.info.


Yhteyshenkilö:
Mari Keski-Korsu,
Case Pyhäjoen taiteellinen johtaja ja vastaava tuottaja
tel. +358 40 506 5871
e-mail mkk AT katastro.f
i[1]


  1. For protection against automatical email address robots searching for addresses to send spam to them this email address has been made unreadable for them. To get a correct mail address you have to displace "AT" by the @-symbol.