PR:Kaivoskriitikot koolla: Paskalapio-palkinto biokemisti Jari Natuselle

From Nuclear Heritage
Jump to navigationJump to search

Tiedote 24.10.2014 / Stop Talvivaara - kansanliike vesistöjen puolesta


Kaivoskriitikot koolla: Paskalapio-palkinto biokemisti Jari Natuselle

Uusi palkinto tutkivalle kansalaisjournalismille

Journalismin tehtäväksi mielletään toimia vallan vahtikoirana ja erityisesti tutkivaa journalismia pidetään arvossa mm. myöntämällä vuosittain Lumilapio- palkinto alalla toimijoille.

Helposti unohtuu, että kansalaiset, aktivistit ja järjestöt tekevät paljon pohjatyötä ja tutkivaa kansalaisjournalismia joka palvelee sekä mediaa että sosiaalisen median suurta yleisöä.

Stop Talvivaara-liike ja muut maan kaivosliikkeet kokoontuivat Helsingissä torstaina 23.10. ja päättivät perustaa uuden palkinnon nostamaan esille kansalaisjournalismin toimijoita.

Uuden palkinnon nimeksi valittiiin Paskalapio- palkinto.

  • Nimi kuvaa hyvin sitä perustavaa puurtamista jota myös kansalaistoimijoiden arkinen työ on, muotoilee pitkän linjan luonnonsuojeluaktiivi Janne Kumpulainen.

Ensimmäinen Paskalapio-palkinto päätettiin myöntää biokemisti Jari Natuselle hänen tekemästään työstä kaivosten päästöjen ja haittojen selvittämisessä.

  • Jari Natunen on tehnyt valtavasti selvitystyötä ja päästöjen mittauksia ja antanut sekä medialle että kaivosten vaikutusalueiden ihmisille tietoa, jota aina ei ole löytynyt viranomaisilta, perusteli palkinnon luovuttamista maitotilallinen Raili Eskelinen.


mediadesk AT stoptalvivaara DOT org[1]
http://www.stoptalvivaara.org


  1. For protection against automatic email address robots searching for addresses to send spam to them this email address has been made unreadable for them. To get a correct mail address you have to displace "AT" by the @-symbol and "DOT" by the dot-character (".").